Aftenbilledet yder ikke helt stedet retfærdighed - der er mere aktivitet i dagtimerne |
Indtil for kort tid siden havde jeg faktisk aldrig spist i La Bottega Di Finestra, butikken ved restaurant Finestra. Men relativt sent en mandag aften besluttede jeg mig for at prøve. Med "relativt sent" mener jeg omkring klokken 20:30, et tidspunkt, hvor butikken ikke længere havde den store udstilling af friske delikatesser i montrerne men havde ryddet nydeligt op - pæne mennesker køber jo ikke ind til aftensmaden så sent. Men bistro-afdelingen har åbent indtil 22:30, så den del var der jo ingen problemer med.
Atmosfæren i restauranten/butikken er jo netop - en kombination af butik og restaurant. Så det egner sig bedst til en middag eller frokost mellem venner og mindre til en romantisk middag med stearinlys og så videre. Her må den håbefulde bejler nok for alvor til læderet og i stedet invitere sin udkårne indenfor ved siden af i den eksklusive "rigtige" restaurant. Der må i øvrigt ikke ryges i bottegaen, og sådan skal det selvfølgelig være i en butik!
Et lille udsnit af butikken |
Jeg blev budt pænt velkommen, men måtte selv finde et bord. Én tjener gav mig et menukort og tog imod min bestilling af drikkevarer, en barmand hældte dem op og en anden tjener serverede det - og faktisk var det stedets tredje tjener, som tog imod min bestilling af mad. Det var altsammen fint nok, ingen fejl blev lavet - men altså igen adskilte det sig fra en "rigtig" restaurantoplevelse, som de er flest, når det ikke er en bestemt person, der har ansvaret for ens bord.
Endnu et lille udsnit. Af hensyn til min privatøkonomi afholdt jeg mig for en større udflugt i den spændende vinafdeling, som er til højre for der, hvor billedet er taget |
Godt brød og god vin er jo altid en dejlig start! |
Suppen med kylling, trøffel og ricotta var en fornøjelse! |
Som hovedret havde jeg bestilt Parpadelle med anderagout. Jeg kan godt lide pasta med bid og bestiller af samme grund ofte de lidt "bredere" typer, som tagliatelle, eller som her endnu bredere, parpadelle. Og som bekendt skal pasta koges al dente i rigeligt saltet vand. Det er ikke altid så nemt at ramme det helt rigtige bid, når man koger frisk pasta, og denne aften var kokken lige langsom nok til at få pastaen op af vandet igen. Den havde ikke bid nok. Det var ikke helt forkert, men burde have været bedre. Men, men, men, pastaen var stadig af en fremragende kvalitet, og jeg skal gerne spise pasta i La Bottega igen. Anderagouten var enkel og rustik med en koncentreret smag af - ja, and. Der var gode kødstykker i og også andeskind, så decideret mager var den jo ikke, men desværre er det jo også ofte fedmen, som tilfører smag. Saucen var lavet på en god og kraftig grundfond, og den var rund og fyldig. Det var alt i alt en god ret, som kostede Czk. 235,-. Havde det været i "Restaurant Lausenheim", havde der været en skål med friskreven parmesan ved siden af - som en selvfølge. Den savnede jeg her.
Parpadelle med anderagout - lige længe nok i gryden |
Den samlede regning med suppe, pasta, vand og 3 glas vin lød på runde Czk. 700,-. Det var fair, og på trods af skønhedsfejl og lidt upersonlig betjening, vil jeg gerne anbefale La Bottega Di Finestra til en uhøjtidelig og god frokost eller middag med retter tilberedt i et af Prags mest eksklusive køkkener.
Riccardo Lucque har netop i forrige uge åbnet en ny Bottega med servering i Vinohrady (Ondříčkova 17). De vil snart få besøg af "Deres udsendte", det kan der vist ikke være tvivl om!
La Bottega Di Finestra
Platnéřská 11
Praha 1, Stare Město
+420 222 233 094
Atmosfære: 4 (af 6)
Mad: 5 (af 6)
Betjening:4 (af 6)
Værdi for pengene: 4 (af 6)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar